1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Do i need another charger for multiple lipos on a parallel board or the original car's 1 & the board

Discussion in 'Chargers & Batteries' started by delicacy, Nov 13, 2018.

  1. delicacy

    delicacy Member

    Joined:
    Nov 13, 2018
    Messages:
    17
    Likes Received:
    5
    I'll try to keep you updated after christmas, unless the house exploded,
    then i would welcome a prayer from you, joking lol
     
    walter and Tombsy like this.
  2. delicacy

    delicacy Member

    Joined:
    Nov 13, 2018
    Messages:
    17
    Likes Received:
    5
    Hi Tom,

    I have a last question before the last minute,

    To avoid incidents & trying hell, i decided to charge 3 at a time,
    & then maybe change to 6 but at least 3 to give the kids a full
    chance to not destroy their batteries at first.

    so for this setting:
    6.0A 11.1v (3S),

    do i have to change anything like the 6.0A part ?
     
  3. Tombsy

    Tombsy Boat Racing Fanatic
    ELiTE MEMBER

    Joined:
    Jul 11, 2011
    Messages:
    896
    Media:
    160
    Likes Received:
    458
    No that will be fine, have fun!


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  4. delicacy

    delicacy Member

    Joined:
    Nov 13, 2018
    Messages:
    17
    Likes Received:
    5
    lol, "no, that will be fine for charging the 6 lipos all together.."
    or "no, not changing the settings for 3 lipos at a time will be fine ?"
     
  5. Tombsy

    Tombsy Boat Racing Fanatic
    ELiTE MEMBER

    Joined:
    Jul 11, 2011
    Messages:
    896
    Media:
    160
    Likes Received:
    458
    Sorry , 6 amps is fine for 3 batteries or 6 batteries.
    3 batteries will charge faster.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  6. delicacy

    delicacy Member

    Joined:
    Nov 13, 2018
    Messages:
    17
    Likes Received:
    5
    super cool thanks, i'll keep u updated on what happened :4modsmerc:
     
  7. delicacy

    delicacy Member

    Joined:
    Nov 13, 2018
    Messages:
    17
    Likes Received:
    5
    i,m so sad, i plugged the lipos, 3 ones in the balance board connected to the imax b6
    and for 6a 11.1v 3s i get a connect error, check main port
     
  8. Tombsy

    Tombsy Boat Racing Fanatic
    ELiTE MEMBER

    Joined:
    Jul 11, 2011
    Messages:
    896
    Media:
    160
    Likes Received:
    458
    Only things I can think of are, double check all the balance plugs and the main power leads, check the packs are not dead and the charger is set to LiPO balance not LiFe.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  9. delicacy

    delicacy Member

    Joined:
    Nov 13, 2018
    Messages:
    17
    Likes Received:
    5
    So weird, i had forgotten a cable with the big jacks like cables
    going from the table to the charger.
    3 batteries were charged like a charm, i advised my brother to try 6,
    but make sure to have a mobile to call an electrician in case of incident,
    but it seems to be doing its jo b properly & now offering amps in excesss,
    thanks for all again Tom :)
     
    Tombsy and walter like this.

Share This Page